Nieuws

17/7/2020

Na een (te lange) coronapauze traden fratelli Balder en Jappe Dendievel op tijdens een miniconcert in de Nationale Plantentuin in Meise. Een verslag van dit concert door Klassiek Centraal vindt U hier.

28/4/2019 en 30/4/2019- Jappe speelt fagot tijdens opera van B. Britten

In het kader van zijn bachelorstudies aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen speelde Jappe de fagotpartij tijdens de uitvoering van de opera "Albert Herring" van Benjamin Britten

22/4/2019 - Martijn dirigeert Symfonieorkest Vlaanderen (SOV)

Nadat hij tijdens de paasvakantie de artistieke leiding had van SOV Young, het jongerenproject van het Symfonieorkest Vlaanderen, dirigeerde Martijn in een bomvolle O.-L.-VROUW-TER-DUINEN kerk te Koksijde het echte Symfonieorkest in een programma met werken van Rossini, Beethoven, Puccini en Mendelssohn.

 

  

25/12/2018 - Kerst- en nieuwjaarswensen

Naar jaarlijke traditie kunt U via onderstaande link onze muzikale wensen bekijken ; deze keer kozen we een minder bekende "carol"...

Kerstwensen 2018

12/12/2018 - Martijn wint dirigentenwedstrijd
Deze week nam Martijn deel aan het "Dirigierwettbewerb der Mitteldeutschen Musikhochschulen". Hij behaalde er de eerste plaats en mag, samen met 3 andere  laureaten, op 16 mei 2019 een concert dirigeren van het symfonieorkest van de MDR (MittelDeutscher Rundfunk).

Meer info op deze link : Weimarer Studenten gewinnen Dirigierwettbewerb 

9/12/2018 - Ook jongste I Fratelli-lid Warre onder het peterschap van I Solisti.
Na een auditie in Kortrijk werd ook Warre toegelaten tot het YoungStars-programma van I Solisti - Belgian wind ensemble Antwerp. De I Solisti Academy krijgt er, naast Balder en Jappe, dus een derde I Fratelli-lid bij.

 

25/11/2018 - Balder en Jappe vallen in de prijzen
In het weekend van 24/25 november namen Balder en Jappe met het Young Woodwind Trio Antwerp deel aan de internationale Anton Rubinstein-wedstrijd voor kamermuziek in Düsseldorf. Samen met klarinettiste Anne Fuhrmann behaalden ze er de "Bijzondere prijs voor de beste interpretatie van een werk van W.A. Mozart.

De volledige uitslag vindt U terug via onderstaande link :

Rubinstein Akademie - Wettbewerb Kammermusik 2018

11/11/2018 - Optreden van Balder en Jappe als i Solisti Young Star - opnames beschikbaar
Op 7 oktober traden Balder en Jappe als Young Star op samen met hun mentors van I SOLISTI Belgian wind ensemble Antwerp 

U kunt hun optreden herbekijken via onderstaande links:

 

27/10/2018 - Optreden van Balder tijdens het laureatenconcert van het Stedelijk Conservatorium Brugge
Als laureaat van het schooljaar 2017-2018 mocht Balder als solist optreden tijdens het jaarlijks laureatenconcert. Samen met het Conservatoriumorkest onder leiding van Gunter Carlier, bracht hij de "Romance voor althobo en orkest" van Grigory Smirnov.

U kunt zijn optreden herbekijken via deze link

27/09/2018 - Oudste I Fratelli-lid Martijn dirigeert de Staatskapelle Weimar tijdens schoolconcerten
Vandaag verzorgde de "Staatskapelle Weimar" onder leiding van Martijn tweemaal een uitvoering van "Elefantenpups", een schoolvoorstelling met verteller en muziek over dieren...

   Meer foto's op deze link

 

 

 

 

 

 

 

 

04/09/2018 - I Fratelli-lid Balder naar de finale van de Young Belgian Talent Competition
Op 1 september laatstleden nam Balder deel aan de preselecties van deze 3-jaarlijkse wedstrijd. Uit een shortlist van 16 kandidaten werd hij, samen met 4 anderen, uitverkoren om deel te nemen aan de finale die plaats zal vinden voor een live publiek op zaterdag 15 december in Studio 4, Flagey, Brussel. Meer info op www.youngbelgiantalent.be 

07/02/2018 - I Fratelli-lid Balder wint de tweede editie van de Honda Competition for Classical Music 
Tijdens de finale van deze wedstrijd die plaatsvond in het Koninklijk Conservatorium van Brussel bracht Balder werk van C.P.E Bach, B. Britten, F. Poulenc en W.A. Mozart. De finale werd rechtstreeks uitgezonden op Musiq3. Op 22 april 2018 was Balder te gast tijdens de RTBF-uitzending "Puisque vous avez du talent" ; U kunt deze uitzending met fragmenten van zijn optreden herbeluisteren via deze link.

03/09/2017 - I Fratelli-lid Balder behaalt tweede prijs op de Antwerp Percussion Competition
Balder kon de jury overtuigen met een uitvoering van "Saint-Mountain", concertino voor vibrafoon van Florian Poser. Hij kreeg de tweede plaats in de Categorie A, waar 8 kandidaten voor de eerste plaats streden. Deel van het prijzenpakket zijn een set stokken, cd's en een cadeaubon.

17/08/2017 - I Fratelli-lid Balder wint wedstrijd van de Vlaamse Orgeldagen
Op 17 augustus speelde Balder in Bornem een programma met muziek van Brahms, Sweelinck en Bach. Met zijn spel kon hij de jury overtuigen hem de eerste prijs in de tweede categorie toe te kennen. Balder won enkele CD's en een uitnodiging tot het spelen van een concert in de Sint-Gummarsukerk van Lier. 

02/08/2017 - I Fratelli uitgenodigd door Knack Cruise
I Fratelli werd door Knack Cruise gevraagd om de muzikale omlijsting van de Cruise naar IJsland en Groenland te verzorgen. Van 2 tot 14 augustus zijn ze aan boord van de MS Astoria en zullen in totaal 11 concerten spelen met muziek van het jaar 1300 tot 2017. 

04/07/2017 - I Fratelli-lid Martijn wint prijs in Weimar
Op 30 juni werd besloten dat de DAAD-Prijs van het jaar 2017 aan Martijn wordt uitgereikt. Deze prijs, ter waarde van €1000 en gesponsord door de Deutsche Akademische Austausch Dienst, wordt elk jaar verleend aan een verdienstelijke buitenlandse student van de HfM Weimar die zich engageert en helpt aan het bouwen van de toekomst van de school. Martijn zetelt in de Fakulteitsraad en de Examencommissiecontrole van de Hochschule für Musik Weimar en is tevens het aanspreekpunt voor de buitenlandse studenten in de school. 

28/01/2017 - Jappe en Balder onder peterschap van I Solisti del Vento
I Fratelli-muzikanten Jappe (12) en Balder (15) Dendievel staan sinds eind 2016 onder peterschap van I Solisti del Vento, het belangrijkste blazersensemble van België. Verschillende van de beste blazers van België en Nederland maken deel uit van deze veelzijdige groep muzikanten. De docenten fagot en hobo van Jappe en Balder, Francis Pollet en Luk Nielandt, maken deel uit van I Solisti. Meer info op www.isolistidelvento.be. Via het peterschap zullen Jappe en Balder, samen met cellist Frederik Daelemans, het derde "petekind", verschillende kansen tot repetities, concerten, masterclasses e.d. met of met leden van het ensemble krijgen. I Fratelli wil I Solisti del Vento en artistiek leider Francis Pollet uitvoerig bedanken