Muzikanten

Martijn (°1995), de oudste van de vijf, speelt cello, piano en slagwerk. Op 8-jarige leeftijd legde hij de viool in de kist en wisselde naar de celloklas van Jan Van Kelst aan het Conservatorium van Brugge. Daar volgde hij ook lessen blokfluit en klavecimbel, en later ook slagwerk. Toen hij als 11-jarige besloot om dirigent te worden wisselde hij het klavecimbel in voor de piano en begon zich voor te bereiden op hogere muziekstudies. Reeds in 2010, toen hij 14 was, werd hij uitzonderlijk toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij een Bacheloropleiding in de Muziekschriftuur en –theorie begon. Twee jaar later volgden ook directie en cello. Momenteel leeft en studeert hij in het Duitse Weimar, waar hij les volgt aan de gerenommeerde Hochschule für Musik “Franz Liszt”. In zijn vrije tijd beoefent hij karate en werkt mee aan het OpenStreetMap-project. Meer info vindt u op zijn website www.martijndendievel.com

Hannes (°1998) bleef het langst van allen actief op de viool, en volgde dat naast slagwerk, hoorn en contrabas aan het Conservatorium van Brugge. Uiteindelijk bleven hoorn en contrabas over - in 2017 behaalde hij voor die instrumenten de einddiploma’s met grote onderscheiding. Hij leerde zichzelf gitaar spelen in 2014 om zich te verdiepen in zijn favoriete genres – rock en metal, alhoewel hij ook klassieke gitaar volgt aan het Conservatorium van Brugge. Sinds kort probeert hij ook de banjo onder de knie te krijgen. Slagwerk speelde hij onder andere als lid van het trommelkorps in de Koninklijke Fanfare de Eendracht Oostkamp. Op dit moment studeert Hannes een Bachelor Biomedische Laboratoriumtechnologie aan Howest Brugge. In zijn vrije tijd speelt hij voetbal bij VK Vogelzang Oostkamp.

Balder (°2002) combineerde tot vorig schooljaar een opleiding aan de Kunsthumaniora van Antwerpen met een Bachelor “Jong Talent” aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Reeds op 13-jarige leeftijd werd hij daar als jongste ooit opgenomen in de klas van hoboïst Luk Nielandt, solohoboïst aan De Munt in Brussel. Hij speelt ook slagwerk en orgel. Hij won verschillende wedstrijden in binnen- en buitenland, en speelde reeds als hoboïst mee in het JeMOO, Euregio Jeugdorkest en Internationale Junge Orchesterakademie in Weiden (Duitsland). Met laatstgenoemde ondernam hij een tournee door Duitsland en nam een CD op voor de Bayerische Rundfunk. Sinds oktober 2019 studeert Balder aan de Hochschule für Musik „Hanns Eisler“ in Berlijn. Meer info vindt u op zijn website www.balderdendievel.com

Jappe (°2004) was 6 toen hij een tuba zag in de fanfare van Oostkamp, maar dacht dat dit een trombone was. Zo vroeg hij zelf om dit te leren, pas een half jaar later durfde hij dan vertellen dat hij eigenlijk een tuba had bedoeld. Later is hij alsnog tuba gaan volgen aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge. Omdat Martijn intussen ondervond dat in de muziekwereld te weinig goeie fagottisten zijn, gaf hij Jappe de raad om ook dit instrument te leren. Dit bleek een schot in de roos want ook hiervoor haalde Jappe - net als voor tuba en trombone - internationale prijzen in de “eMuse” Online Music Competition. In verschillende jeugdorkesten in Vlaanderen en Nederland voelt hij zich als een visje in het water. Net als Balder is hij opgenomen in het YoungStars-programma van I Solisti.

Warre (°2007) koos als jongetje van 5 voor trompet omdat hij zijn papa dit zag spelen, en leerde ook slagwerk, in navolging van zijn broers. Zelfs op zijn piepjonge leeftijd behaalde ook hij al prijzen in wedstrijden: voor trompet en marimba in de “eMuse Online Music Competition”; in 2016 werd hij Vlamo-kampioen voor marimba, en mocht aldus Vlaanderen vertegenwoordigen in de nationale Solistenwedstrijd “Sonatina”. Daar speelde hij een compositie van grote broer Martijn, die het werk aan Warre had opgedragen.